Ut de Knoop

Bachremedies

Wat zijn bachremedies?

Dr.Edward Bach ontdekte rond 1930 de 38 bloesemremedies, hij was arts en homeopaat.

Hij ontdekte dat bepaalde soorten bloesems evenwicht brachten in de menselijke geest. Hij ging er van uit de mens die niet lekker in zijn vel zit, na enige tijd een ziekte kan krijgen. Iemand kan gebukt gaan onder schuldgevoel, of kan overbezorgd zijn over het welzijn van anderen, geen nee kunnen zeggen uit angst iemand te verliezen. Zo zijn er vele gemoedstoestanden waardoor we “niet lekker in ons vel zitten”. Hierdoor kunnen ook weer aandoeningen als: hoofdpijn, eczeem, maagpijn en pijnen ontstaan. Dr. Bach heeft voor elke specifieke gemoedstoestand een remedie gemaakt. Zij kunnen bijvoorbeeld zorgen, paniek, irritatie, verdriet en onzekerheid verhelpen.

Door voor u de juiste bachremedies uit te testen, kan ik u helpen weer in evenwicht te komen. Ik maak dan van deze remedies een flesje voor u klaar. Inname : 4 x per dag 4 druppels in. Er is voldoende voor 3 á 4 weken.

Bachbloesemtherapie is ook heel geschikt voor kinderen en dieren. Bachbloesemtherapie is geen vervanging van medicijnen of andere therapieën maar wel een geweldige aanvulling. De remedies mogen naast gewone medicijnen worden ingenomen - dit heeft geen enkele invloed hier op.

Kennismaken met bachremedies?

Maak vandaag nog een afspraak!