Ut de Knoop

Emotional Freedom Techniques (EFT)

Wat is EFT?

EFT is een techniek om emotionele vrijheid te krijgen, een methode om vastzittende emotionele problemen op te lossen. Maar hierbij is het niet nodig alle pijnlijke details te herleven. De methode is eenvoudig en bestaat uit kloppen/tappen op een aantal specifieke punten op hoofd en lichaam, terwijl je focust op de negatieve emotie en deze benoemd. Hierdoor begint energie weer vrij te stromen en verdwijnt de emotionele lading.

“ Alle negatieve emoties worden veroorzaakt door een verstoring in het energiesysteem van ons lichaam.” EFT heft de verstoring op, zodat de energie weer vrij kan stromen. Het is heel gemakkelijk om deze techniek aan te leren en hier thuis verder mee aan de slag te gaan en daarmee al uw negatieve emoties te laten verdwijnen. En het mooie van EFT is dat u het op heel veel zaken kunt toepassen.

Opmerkelijke veranderingen zijn mogelijk bij klachten veroorzaakt door:

- blokkerende overtuigingen
- (werk) spanning en stress
- emotionele, beladen herinneringen
- onzekerheden, angsten of fobieën
- verslavingen
- gevoelens van schaamte, schuld
- depressie

Ook fysieke klachten als hoofdpijn (migraine), rugpijn, oververmoeidheid e.d. kunnen meestal worden opgelost met EFT.
We inventariseren zoveel mogelijk situaties en overtuigingen die te maken hebben met uw probleem. Vervolgens gaan we daarmee aan de slag, voor een deel samen en voor een deel krijgt u ‘huiswerk’ mee. Natuurlijk leer ik u allereerst de basis van EFT, mocht u daar nog niet mee bekend zijn.

Kennismaken met EFT?

Maak vandaag nog een afspraak!