Ut de Knoop

Holistische massage therapie

Wat is holistische massage therapie?

De behandeling kan bestaan uit verschillende vormen van massage zoals:
- Klassieke massage
- Voet en lichaamsreflexologie (de zones zitten ook op de voet)
- Acupressuur (drukpunten)
- Ontspannings massage
- Hotstone massage

Holistische reflextherapie is een methode om d.m.v. massage reflexzones, organen en andere lichaamsdelen en lichaamsfuncties gunstig te beïnvloeden. De gedachte achter het Holisme is dat "ziek" zijn het signaal is van een verstoorde harmonie tussen lichaam en geest. Om dit te herstellen werk ik niet alleen aan de klacht zelf, maar ga ook op zoek naar spanning en blokkades die zich in het lichaam vast gezet hebben. Dit uit zich vaak in pijn, jeuk, uitslag, kleurverschil, transpiratie etc.

We kijken samen naar de signalen, symptomen die het lichaam geeft,zoals b.v hoofdpijn, rugklachten, darmklachten. De lichamelijke klachten, blokkades gaan vaak samen met psychische spanningen. Biede uiten zich o.a. in ge gevoelige zones. Deze zones bevinden zich op het hele lichaam. Door ze met behulp van verschillende massage technieken te behandelen kunnen blokkades en spanningen opgelost worden. Het lichaam is in staat om zichzelf te genezen. Dus ik help je om het lichaam weer aan te zetten om te genezen.

Gezondheid betekent in evenwicht zijn. Een evenwicht tussen lichaam en geest. Deze zijn nauw met elkaar verbonden en hebben een grote invloed op elkaar. Ziekte is een verstoring van dit evenwicht.

Factoren die het evenwicht kunnen verstoren zijn bijvoorbeeld levensinstelling, relaties, voedingsgewoonten en dergelijke. Maar ook emoties als angst, woede en ergernis kunnen hier een grote rol in spelen. Allerlei gebeurtenissen en ervaringen in het leven van een mens kunnen zich vastzetten in het lichaam, met als uiterlijk gevolg een verstoring van het evenwicht. Dit kan zich weer uiten via een bepaald ziektebeeld met lichamelijke en/of emotionele spanningen.

Ook een holistische massage?

Maak vandaag nog een afspraak!